معرفی کتاب به والدین
نام کتاب:بکوشیم و ادامه دهیم
نویسنده: چری جی.مینرز
مترجم: فرزانه کریمی
تصویرگر: مردیت جانسون
ناشر: کتابهای بنفشه - واحد کودکان و نوجوانان مؤسسه انتشارات قدیانی
مجموعه: با هم بودن را یاد بگیریم- 5
گروه سنی: ب
"بکوشیم و ادامه دهیم"یک کتاب روانشناسی کودک برای کودکان است، که روشها و راهکارهایی برای سختکوشی و تلاش و خسته نشدن از کار ارائه میدهد. با تصاویری که موقعیتهای ذکر شده در هر صفحه را به خوبی نشان میدهند.
«انجام دادن کارهای جدید –چه برای بچهها و چه برای بزرگترها- دشوار است. وقتی کاری سختتر از آنچه تصور میکردیم میشود، یا مطابق نقشهای که در نظر داشتهایم پیش نمیرود، ادامه دادن آن کار برایمان دشوار میشود. این کتاب با حرفهای ساده و تصاویری واقعگرایانه، انعطافپذیری و پشتکار را به بچهها یاد میدهد –مهارتهایی که برای موفقیت در همه عرصههای زندگی، در همه سنین و در هر مرحلهای، به آنها نیاز داریم.
این کتاب به گونهای تهیه شده ایت که باید آن را برای بچهها بخوانند، و همچنین دارای بخش ویژهای برای بزرگترهاست، که نمونه هایی از سؤالهای قابل بحث، بازیهای مربوط به موضوع پشتکار و پیشنهادهایی دیگر برای کمک به بچهها در این زمینه دارد.»
کتاب با این جملات شروع میشود:
«خیلی کارها هست که من دوست دارم انجام بدهم.
بعضی کارها برایم آسان است.
بعضی از کارها سختترند.
برای اینکه بتوانم آن کارها را انجام بدهم، باید خیلی تمرین کنم.
من میتوانم کارهای جدید را امتحان کنم، ممکن است از آن خوشم بیاید!»
«این کتاب پشتکار داشتن را به بچهها یاد میدهد، فرآیندی که به آنها کمک میکند تا جسارت، شجاعت، صبر، اراده مقاومت خود را تقویت کنند.اگر دوست دارید واژه پشتکار را برای بچهها به این صورت توضیح دهید: ادامه دادن تمرینها و کار کردن روی چیزی تا زمانی که بتوانید آن کار را خودتان انجام دهید.»
در پایان کتاب روشهایی برای تقویت تلاش و پشتکار به بزرگترها نشان داده شده است. روش خواندن مؤثر کتاب به والدین آموزش داده شده است. بازیها، نمایشها، تصویرها، قصهها و پوسترهایی با موضوع پشتکار ارائه شده است که بسیار مفید هستند.
خواندن کتاب شاید برای ما بزرگترها هم مفید باشد.
*****************************************************************
نویسنده: جورجا دوگانجی
کتاب با کودک بدقلق و ناآرام چهکنیم در برگیرنده مهارتهای عملی برای والدین و مشاوران است. این مجموعه به زبانی ساده و به دور از اصطلاحات تخصصی به صورت مهارت محور، تکنیکهای برخورد با کودکان بدقلق را به والدین میآموزد. این کتاب به پدر و مادرها میآموزد که چطور بدون اینکه به اعتماد به نفس چنین کودکانی آسیب برسانند از آنها افرادی کارآمد، شاد و کاملا خودکفا بسازند.
نویسنده:دکتر میرناشر
والدین جوان با خواندن این کتاب میتوانند به فرزندشان کمک کنند تا رفتار همراه با پرخاشگری، لجبازی و نافرمانی او تبدیل به مشارکت، همدلی و همیاری شود. با استفاده از روشهای دکتر میرنا، استاد روانشناسی در فیلادلفیا در این کتاب میتوانید همراه با فرزندتان راهحلهای مناسبی را جایگزین کشمکش و تعارضهای احتمالی و مشکلات رفتاری از قبیل تنبلی، پرخاشگری، بینظمی و ... کنید. ویژگی اصلی این کتاب آموزش ترفندهایی برای همراهی و هماندیشی کودک و والدین برای حل مشکلات است.
نویسنده: دکتر ریشل برایانوا
اختلالات خوردن در بچهها در هفت فصل به تفصیل به موضوعات مرتبط با بحث اختلالات خوردن در کودکان و علت آنها میپردازد. موضوعاتی مثل این که پدر و مادرها چطور میتوانند متوجه شوند کودکشان دچار اختلال در خوردن شده است و اینکه از چه راهی میتوان با این اختلال مبارزه کرد، اینکه در این مسیر چه مشکلاتی وجود دارد و راه برطرف کردن یک به یک آنها چیست.
شیوه تربیت کودک در دنیای مدرن
نویسنده: سوزان پالمر
مترجم: جواد شافعی مقدم
ناشر: سلیس/ تعداد صفحه: 320
متأسفانه ما فرزندانمان را با تلویزیون تربیت میکنیم. وقتی میخواهیم آنان را ساکت کنیم، برای آنان تلویزیون روشن میکنیم. خودمان هم عادت کردهایم به آنچه پخش میشود، نگاه کنیم.
معمولاً کودکان از دو سالگی تماشای فیلمهای کارتونی را شروع و تقریباً در شش سالگی به تماشای تلویزیون عادت میکنند. انگیزه آنان از نشستن در پای تلویزیون علاوه بر سرگرمی، غالباً برای فهمیدن دنیای اطراف است.
کودکان ما باید روزانه مقدار زیادی مطالب جدید در حافظهشان ضبط کنند. برای اینکه مطالبی را که در مدرسه به آنها توضیح دادهاند، یا در کلاس قرآن یاد گرفتهاند، خوب بفهمند، باید در خانه یاد گرفتههایشان را تمرین کنند تا حسابی برایشان جا بیفتد.
پیشرفت یا عدم پیشرفت در کلاس حفظ یا مدرسه به یادگیری در خانه، بستگی جداییناپذیری دارد. در اینجا ما میتوانیم به شیوهای متفاوت از کلاس قرآن، اثری مستقیم بر رفتار و آموزشهای قرآنی کودکانمان داشته باشیم.
خانواده در تعلیم و تربیت کودکان نقش مهمی را ایفا می کند. یکی از نکات بسیار مهم در خانواده ، ارتباط است ، یعنی والدین باید به روش های صحیح برقراری ارتباط با کودکان ، آگاهی داشته باشند .
با فرزندان خود ارتباط برقرار کرده ، فرصت ابراز عقاید را به او بدهند ، به نیازهای وی پی ببرند ، انتظارات آنها از کودک ، فرصت برقراری ارتباط به کودک ، زمینه اطمینان به والدین و مراجعه به آنها ، هنگام ایجاد مشکل و فراهم کنند .
ایجاد فضای آرامش بخش در خانواده : چنانچه والدین در صدد موفقیت تحصیلی و سلامت شخصیت کودکان باشند ، باید محیط خانواده را از هر گونه درگیری و تنش دور سازند .

کودک و حد و مرزهایش
نویسنده: هنری کلاود - جان تاون سند
مترجم: مینا اخباری آزاد
ناشر: صابرین/ تعداد صفحه: 321
باز نگه داشتن پل ارتباطی میان کودکان و والدین فوق العاده مهم است. ما از کودکانمان می خواهیم تا افکار و احساساتشان را با ما در میان بگذارند، تا بتوانیم آن ها را درک کنیم و در بحران های زندگی به یاری آنها برخیزیم.
انتظار داریم به جای آنکه واکنش منفی نشان دهند احساسات خود را به طور مناسبی بیان کنند، به حرف ما گوش کنند وکاری را که از آنها می خواهیم انجام دهند.
بچه ها به طور غریزی نمی دانند که چطور باید افکار و احساساتشان را بیان کنند. همچنین به طور خودکار آماده گوش دادن به دستورات و پیروی از آنها نیستند و برای انجام این مسئولیت ها باید آموزش ببینند. والدین در اغلب موارد مجبورند روش های ارتباطی خود را بهبود ببخشند. در این باره به نکات زیر توجه کنید:
- با ملایمت حرف بزنید و یک نتیجه حقیقی را دنبال کنید. به خاطر داشته باشید همه چیز در صحبت کردن نیست و همه مشکلات رفتاری را نمی توان با گفت وگو حل کرد. کودکان باید محدودیتهای رفتارشان را بدانند و معمولا فقط توضیح دادن به آنها کافی نیست...
خواندن این کتاب به شما کمک می کند تا در مسیر رشد فرزندان خود و پرورش حس مسئولیت پذیری در آنان در قبال رفتارهاٰ نگرشها و عواطفشان گام بردارید.
نویسندگان این کتاب شما را با چگونگی و بایدها و نبایدهای شکل گیری ویژگیهای شخصی فرزندتان آشنا خواهند کرد. آن چیزهایی که او را به سوی تعادل موثر بودن و تحقق اهداف خویش در زندگی بزرگسالی هدایت خواهد کرد.

بیست و پنج اشتباه والدین در تربیت فرزندان
نویسنده: پیتر جکسا
مترجم: منیره نادری
ناشر: آویژه/ تعداد صفحه: 272
اگر شما پدر و یا مادر فرزندی هستید که خیلی او را دوست دارید و هر چه که او خواسته برایش مهیا کرده اید اما فرزند شما شما را دوست ندارد به شما بی احترامی میکند کارهایی را که به او محول میکنید انجام نمیدهد هیچگونه مسئولیتی را قبول نمیکند همه چی باید بر وفق مراد او باشد به دستورات و یا تهدیدات شما اهمیتی نمیدهد و خلاصه حس میکنید که این جوابی نیست که شما در ازای زحمتی که برای او کشیده اید باید بگیرید و خلاصه دیگر نمیتوانید او را کنترل کنید و خواسته های بزرگی دارد و توقع او از شما بسیار بالا رفته ،پس این کتاب را مطالعه کنید تا ببینید اشتباه شما کجا بوده است .
البته دیگر نمیتوان کاری برای کنترل این فرزند کرد مگر اینکه گذشت زمان و تجربه بتواند کمی از خرابکاریهای شما را اصلاح کند والدین به علت علاقه شدید به فرزندانشان ممکن است از چیزهای مهمی که در زندگی کودکان آنها اهمیت دارند غفلت کنند و به اشتباه کارهایی انجام دهند که برای تربیت بچه ها درست نباشد.
این کتاب به سوالاتی پاسخ میدهد که همه پدران و مادران در جستجوی آن هستند:
چگونه رفتاری با فرزندان خود، در سنین مختلف داشته باشیم؟
چگونه با فرزندان ارتباط برقرار کنیم؟
چگونه اعتماد به نفس و حس مسئولیتپذیری را در کودکان پرورش دهیم؟
تاثیر رسانههای گروهی در رفتار و رشد عاطفی کودکان چیست؟
فرزندان از چه آزادیهایی برخوردار هستند؟
و .............
***************************************************************************
mamnoon
zahra